Marimea potrivita pentru inel

Atunci cand doriti sa obtineti masura corecta pentru inel, acesta ar trebui sa stea confortabil pe degetul dumneavoastra; suficient de strans, incat sa nu alunece si, in acelasi timp, suficient de larg incat sa treaca usor de articulatia degetului. Circumferinta degetului poate sa difere in functie de perioada din zi si de conditiile meteo.

MetodaCEA MAI SIGURA, ar fi sa mergeti la orice magazin de bijuterie. Vi se vor oferi niste inele pentru masurarea degetelor. Trebuie sa incercati cat mai multe masuri si sa tineti restul inelelor cu cealalta mana pentru ca greutatea lor sa nu va induca in eroare si sa alegeti o marime nepotrivita. Aceasta metoda este gratuita.

Dacă nu aveti un magazine de bijuterii in apropiere puteti incerca sa aflati masura urmand pasii de mai jos, insa nu este o metoda foarte corecta: 

Pasul 1: Luați o bucată de panglică (sau ață), lungă de minim 8-10 cm, un pix și o riglă în mm/cm.  

Pasul 2: Rulați panglica în jurul bazei degetului pe care veți dori să purtați inelul. Trebuie să lăsați un mic spațiu, joc, care să permită panglicii să treacă în forma rulată peste încheietura cea mai groasă a degetului.  

Pasul 3: Marcați cu pixul punctul de pe panglică unde se suprapune unul din capetele panglicii și locul unde se închide cercul format în jurul degetului.  

Pasul 4: Înlăturați panglica de pe deget și întindeți-o perfect pe linie, de la capăt până la punctul marcat cu pixul și notați măsura în milimetri sau centimetri (1 cm = 10 mm). Ajustați măsurătoarea la numere întregi, fără zecimale.  

Pasul 5: Comparați cifra în mm din măsurătoarea făcută la pasul 4 cu cifrele din tabelul de mai jos.

Pentru a tipări click aici .